Clubului Rotary, alături de medicii olteni și echipele medicale din prima linie

786

Așa cum am promis, vom face publice toate inițiativele menite să vină în sprijinul personalului medical, și nu numai, în bătălia cu virusul ucigaș. Sub sloganul “SOLIDARITATE PENTRU SANATATE” in pandemia COVID-19, membrii Clubului Rotary Slatina, sprijiniți de prieteni și oameni cu suflet, vor dona 1200 de viziere celor din prima linie a luptei cu COVID 19.

,,Membrii Clubului Rotary au profesii diverse, printre ei fiind si medici care au identificat imediat nevoia de sprijin in protejarea lor si a colegilor lor de breasla impotriva Coronavirusului. Astfel, ajutati de alti oameni de afaceri, firme, parteneri, sponsori au decis confectionarea si distribuirea gratuita, începând cu săptămâna viitoare, de viziere de protectie pentru medicii din prima linie de interventie in pandemie.
Membrii clubului s-au mobilizat, au identificat un furnizor de material PVC potrivit si, cu ajutorul firmei NION DESIGN, au inceput confectionarea unui numar de 1200 de viziere pentru medici. Din partea firmei mentionate, domnul Ionut Naidin a asigurat in mod gratuit manopera, alaturandu-se efortului colectiv de a oferi mai multa siguranta medicilor olteni in interventiile lor.

Vizierele nu sunt de unica folosinta, ele pot fi reutilizate dupa igienizare corespunzatoare.

Primii medici care vor primi vizierele vor fi din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, centrele de dializa, Spitalul Municipal Caracal, SMURD.

Este incă mare nevoie de echipamente de protecție a medicilor din alte spitale din Olt, a medicilor de familie, astfel ca Clubul Rotary Slatina face apel pentru donatii cu materiale PVC pentru confectionarea lor sau sponsorizari in bani in contul: ASOCIATIA CLUBUL ROTARY SLATINA, RO 67RZBR 00000 60000 975201, deschis la Raiffeissen Bank Slatina.

Împreuna putem ajuta medicii sa isi foloseasca pregatirea profesionala si expertiza in conditii de siguranta, astfel incat bolnavii sa se insanatoseasca mai repede.

Membrii Clubului Rotary Slatina mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea rapida a vizierelor: sponsori, colaboratori, prieteni. Solidaritatea, implicarea și prietenia sunt cele care ne unesc pe toți în perioada prin care trecem!

Să rămânem uniți și apropiați prin fapte și prin gând!”, este mesajul transmis de Membrii Clubului Rotary Slatina.

Îi încurajăm pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus.

Realitatea Oltului va promova toate gesturile de solidaritate, punând la dispoziție gratuit spațiu publicitar pentru cei care vin în sprijinul sistemului sanitar din județ.

Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și să STĂM ÎN CASĂ!

Iată mai jos lista cu firmele care au făcut donații pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, în funcție de suma donată:

 1. ALRO Slatina – 400.000 lei
 2. Vimetco Extrusion SA – 72.000 lei
 3. Agrimex SRL- 60.000 lei
 4. Condor Păduraru-50.000 lei
 5. Pirelli SA – 48.000 lei
 6. Prysmian Cabluri și Sisteme S.A. 30.000 lei și sandwich-uri pentru patrulele de polițiști din Slatina pentru două săptămâni
 7. Marian Vasile, primar Studina – 30.000 lei
 8. Crucea Roșie -25 000 lei
 9. Nico Stil – 25.000 lei
 10. Romfil – 20.000 lei
 11. Banca Transilvania – 10.000 lei
 12. Mălina Lux SRL Caracal, mezeluri pentru SJU Slatina