VIDEO/ CARANTINAȚII DIN OLT, EVALUAȚI PSIHOLOGIC

279

Spitalul Județean de Urgență Slatina evaluează psihologic persoanele aflate în carantină și oferă gratuit suport psihologic persoanelor afectate de măsurile restrictive impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Olt, fiind implicați cinci specialiști. Inițiativa are ca scop diminuarea disconfortului psihologic creat de situația actuală, dar și prevenirea afecțiunilor de natură psihiatrică.

Inițiativă inedită a conducerii Spialului Județean de Urgență Slatina.  Unitatea medicală a decis să evalueze psihologic toate persoanele carantinate în județ. Evaluarea de tip telescreening se va face prin internet și își propun să preîntâmpine apariția ulterioară a unor afecțiuni de natură psihiatrică susține psihologul Valentin Iancu.

 

Spitalul slătinean pune la dispoziția cetățenilor care au nevoie de suport psihologic o linie telefonică de urgență, de tip helpline.  Cei care vor să beneficieze de ajutorul unui specialist poate suna la numărul de telefon 0757.309.555, de luni până vineri, între 8,00 și 14,00, susține psihologul Valentin Iancu.

În acțiunea de acordare de suport psihologic cetățenilor sunt implicați cinci specialiști. În funcție de numărul solicitărilor se va apela și la sprijinul altor specialiști, psihologi și chiar psihiatri.