Autoritățile oltene, OBLIGATE să identifice noi spații de CARANTINĂ

267
foto: facebook

Autoritățile au fost obligate să găsească noi spații pentru carantinarea oltenilor veniți din țări aflat epe lista roșie a pandemiei de coronavirus. În urma discuțiilor cu autoritățile locale, au mai fost identificate 103 locuri noi de carantină, capacitatea actuală ajungând la 263.

,,Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de Covid-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, solicităm autorităților locale să identifice noi spații de carantinare, așa cum stipulează prevederile art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia ”(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)”.
Deasemenea, în cursul zilei de astăzi, prefectul județului Olt, împreună cu autoritățile implicate din cadrul C.J.C.C.I., în urma analizării fluxului de cetățeni care sosesc din țările afectate de Covid -19, în județul nostru, a depus eforturi în identificarea a noi spații de carantinare instituționalizată. Astfel, de la un număr de 160 de locuri, județul Olt dispune, la acest moment, de 263 locuri de carantinare.” se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.