Sute de olteni reveniți acasă în ultimele 24 de ore. Aproape 40 au venit din Italia, Franța, Germania și Spania au intrat în carantină

523

Zilnic sute de olteni revin acasă din afara granițelor, mulți dintre ei din țări aflate pe lista roșie ce cuprinde țări aflate în carantină. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, în ultimele 24 de ore, au venit din Italia, Spania, Germania sau Franța aproape 40 de conjudețeni, alți aproape 290 au revenit din alte țări aflate pe lista galbenă, cei mai mulți din Marea Britanie.

Potrivit autoritățilro județene, număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 3053 persoane. Până acum 752 de persoane au ieșit de sub monitorizare, această măsură fiind valabilă la această dată pentru 2301 persoane. În carantină instituționalizată, sub pază, se află 106 persoane.

Autoritățile susțin că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.