EXPLOZIE de cazuri noi cu coronavirus. SUTE DE CAZURI NOI de români infectați cu COVID 19

260

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității ultima situație privind evoluția coronavirusului. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat o explozie a cazurilor de COVID 19. Potrivit autorităților avem 263 de cazuri noi de coronavirus. Astfel, numărul persoanelor infectate cu virusul chinezesc a urcat la 1292. Autoritățile susțin că până acum 115 români confirmațți cu coronavirus s-au vindecat. Până acum au fost înregistrate și 24 de decese.

La acest moment se află în carantină 7219 persoane venite în țară din zone roții, aflate în carantină, și 124.320 de români se află în autoizolare, după ce au revenit acasă di țări aflate în zona galbenă ca urmare a înregistrarea a peste 500 de cazuri pozitive.

La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.