Sacrificarea mieilor, în abatoare sau spații temporare autorizate pentru ferme

184

 Mieii de Paște pot fi sacrificați în cele două abatoare autorizate de pe raza județului Olt, dar și în spații ce pot fi avizate temporar în cadrul fermelor, transmite DSVSA Olt.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a pus în aplicare măsurile pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale. Instituția a transmis, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, cum va fi permisă sacrificarea mierilor de Paște.

,,La nivelul judeţului Olt există două abatoare autorizate sanitar veterinar ( Scorniceşti şi Potcoava ) . Având în vedere situaţia generată de evoluţia pandemiei COVID 19, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în cazuri excepţionale, când distanţa de la fermă/exploataţia autorizată este mare, făcând imposibilă deplasarea până la abator, se poate aproba amenajarea unui spaţiu temporar ( care îndeplineşte condiţiile de igienă, bunăstarea animalelor, eliminarea subproduselor, astfel încât sacrificarea mieilor să nu compromită siguranţa cărnii şi organelor ) pentru sacrificare miei la nivelul fermei/exploataţiei autorizată/înregistrată sanitar veterinar . Carnea de miel rezultată din sacrificarea în astfel de spaţii se comercializaeză doar către consumatorul finalʺ, informează DSVSA Olt.

Este asigurată permanenţa la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, precum şi la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din localităţile Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt şi Slatina pe perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.