Dezvăluiri VIDEO/ Hotelul lui Raț, scos din impas de carantinați. 27 de persoane întoarse din Franța, Germania și Italia,cazate la Zytto

1892
foto: facebook

Unul dintre centrele de carantină din Slatina este Hotelul Zytto. Informația, nedezvăluită oficial, a fost făcută publică într-un video de rromii din Drăgănești, care-i îndeamnă pe ʺfrațiiʺ rămași în Italia să se întoarcă în țară că vor sta gratuit la hotel.

Prezența permanentă a forțelor de ordine și periodic a salvatorilor la Hotelul Zytto de la intrarea în Slatina trădează faptul că spațiul de cazare al lui Răzvan Raț este folosit pentru oltenii intrați în carantină. Mai mult, mai mulți olteni de etnie roomă aduși aseară în carantină la Slatina povestesc cum au scăpat de pericolul din Milano. Ei le spun rudelor rămase în Italia cum să vină acasă, unde sunt feriți de virus și stau… la hotel, fără să plătească un leu.

„Autoritățile s-au implicat, ne-au dat echipament de protecție pentru angajați. Avem 27 de inși cazați, capacitatea noastră este dublă. Avem un contract cu DSP Olt să-i primim pe cei care vin, să intre în carantină 14 zile. Ei vor fi verificați în toată perioada cât stau la noi. Din 24 martie am început să primim. Trebuie să-i ajutăm, pentru că sunt semenii noștri. Sunt persoane care vin din Franța, Germania, ei au stat și acolo în carantină, dar regula spune că trebuie să stea și la noi în carantină. Nu au simptome specifice”, a spus Ion Raț.

Transformarea hotelului în spațiu de carantină este o afacere profitabilă pentru administratorii hotelului, având în vedere faptul că acesta nu este pus benevol la dispoziția statului. Potrivit unor surse, statul ar deconta 300 lei pe zi pentru o persoană carantinată, iar în situația în care într-o cameră sunt cazate două persoane, este puțin probabil că hotelul ar fi putu percepe în mod normal o taxă de 600 lei pentru o cameră. Așadar, carantina este cu noroc pentru hotelul fostului fotbalist și pe placul carantinaților.

foto: facebook