Controale în trafic pentru carnea de porc și porcii vii proveniți din zone de restricție, în cinci localități din Olt și zona de frontieră cu Bulgaria

185

 În paralel cu controalele în trafic legate de restricțiile de deplasare impuse de epidemia de coronavirus, polițiștii olteni desfășoară în cinci localități din județ și zona de frontieră cu Bulgaria și controale impuse de prevenirea răspândirii pestei porcine.

La acestă dată, în județul Olt mai sunt active 68 de focare de pestă porcină, din care 67 în zona de sud a judeţului. Cum este interzisă comercializarea, înstrăinarea sau mișcarea porcilor vii, a cărnii sau produselor din carne de por provenite din zone de restricție, pe lângă interdicția de funcționare a tțrgurilor de animale vii în județ sunt organizate filtre în trafic.

ʺSub cele două contexte epidemiologice, respectiv pesta porcină africană şi influenţa aviară, în baza protocolului cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, se desfăşoară controale în trafic, în cinci puncte de control stabilite în localităţile Scorniceşti, Găneasa, Caracal, Dăneasa, Corabia şi în zona de frontieră cu Bulgaria . Până în prezent nu au fost raportate neconformităţiʺ, informează DSVSA Olt.

Se menţin restricţiile în localităţile Vlădila, Rotunda, Bucinişu, Studina, Grădinile, Brastavăţu, Obîrşia, Vişina Nouă, Vădastra, Vişina, Urzica, Vădăstriţa, Ştefan cel Mare, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Gîrcov, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia Mare.

Potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, de la începutul acestui an, pe teritoriul judeţului Olt sunt confirmate 14 focare de pestă porcină africană la porcii din gospodăriile populaţiei, în 7 localităţi ( Corabia-2 focare, Gîrcov-1 focar, Cîrlogani-2 focare, Vişina-5 focare, Baldovineşti-1 focar, 2 focare-Grojdibodu, 1 focar-Şopîrliţa).De la ultimul focar confirmat în data de 6 martie nu s-au mai înregistrat focare de pestă porcină africană.

ʺTot în acest an au fost stinse următoarele focare : 1 focar Perieţi, 2 focare Poboru, 1 focar Mărunţei, 1 focar la exploataţia comercială de porci din localitatea Ipoteşti, 1 focar Curtişoara, 2 focare Cîrlogani, 1 focar Baldovineşti. La acestă dată sunt active 68 de focare din care 67 în zona de sud a judeţului şi 1 focar în localitatea Sopîrliţa (ultimul confirmat în data de 06.03.2020), în această săptămână au fost stinse 2 focare la Cîrlogani şi 1 focar la Baldovineşti.ʺ, transmite DSVSA Olt.