Previziuni SUMBRE Rafila estimează peste 1000 de cazuri noi de COVID 19 pe zi. Vezi când s-ar putea întâmpla

213

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, la Digi 24, că este posibil ca România să ajungă să raporteze zilnic mii de noi persoane infectate cu noul coronavirus.

„Creșterea e mai mică decât m-am așteptat eu, dar odată cu marirea capacitații de diagnostic, numărul cazurilor va crește mai rapid. Cred că o să fie mai mult de 10.000. Contează câte cazuri noi o sa avem zilnic, discutam de sute sau mii, despre asta discutam”, a zis Rafila. Intrebat daca se poate ajunge să avem peste o mie de noi cazuri pe zi în Romania, el a raspuns: ,,Probabil mai spre sfarșitul lunii aprilie s-ar putea să ajungem în această situație’.

Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea 86 au fost declarate vindecate și externate, iar 13 români au murit. De la ultima raportare, au fost confirmate 144 de cazuri noi.

Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate. Este vorba de 53 de pacienți de la Timișoara, 23 de la București, 6 de la Craiova, 2 de la Constanța și câte unul la Cluj și la Iași. Din păcate, sunt și 13 decese din cauza COVID-19, toate cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău. Practic, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.