O primărie din Olt distribuie locuitorilor declarațiile cu care le este permis să circule

3826

Cum nu toate persoanele au acces la sursele virtuale de informare pentru a-și lista declarațiile pe propria răspundere sau a le copia textul și a-și scrie de mâna documentul, o primărie din Olt vine în sprijinul cetățenilor și le distribuie formularele fără de care nu mai pot părăsi locuința în caz de nevoie.

Începând de azi, ora 12.00, deplasarea în afara locuinței/ gospodăriei este permisă doar la locul de muncă (pe baza de adeverinței eliberate de angajator), farmacie sau magazinele alimentare. Pentru deplasările în afara serviciului, persoanele sunt obligate să dețina o declarație pe propria răspundere care să conțina motivul deplasării și caracterul urgent al acesteia. Însă nu toți cetățenii, mai ales cei din mediul rural, au posibilitatea să listeze la imprimantă declarația sau să folosească internetul pentru a găsi modelul după care să scrie de mână declarația. Astfel, Primăria Gura Padinii a hotărât să distribuie locuitorilor aceste declarații.
ʺÎncă de ieri, Primăria Gura Padinii a distribuit către magazinele alimentare și farmacia din comună declarațiile în cauză, de unde le veți procura în caz de nevoie. Totodată, aceste declarații le puteți găsi și la sediul Primăriei Gura Padinii.ʺ, a transmis edilul Gicu Cranta.
Administrația condusă de primarul Cranta va lua și alte măsuri pentru comunitate. ʺPentru persoanele cu vârsta de peste 65 ani, cărora le este interzisă deplasarea din gospodărie cu excepția unui anumit interval orar (11.00-13.00) și asta în cazuri de maximă urgență, cât și pentru persoanele aflate în dificultate din comuna Gura Padinii, am luat decizia, încă de acum câteva zile, ca reprezentanții instituției noastre să se deplaseze la domiciliul acestora pentru a-i ajuta cu procurarea alimentelor, medicamentelor, etc., astfel încât aceste persoane să rămână în casă și să facem noi cumpărăturile pentru ei. Tot începând de azi, ora 7.00, echipe formate din angajați ai Primăriei noastre se vor deplasa prin comună pentru a veghea la respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară, cât și pentru a identifica problemele cu care se confruntă locuitorii în aceste momente grele și sprijinirea acestora. Zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, angajații Primăriei în frunte cu mine vom fi alături de dumneavoastră și vom încerca să rezolvăm orice problemă aveți. Pentru asta, vă rugăm să stați în casă și să apelați la noi. Numai așa putem să ne păstrăm sănătatea. ʺ, a mai transmis edilul.