VIDEO/ Razie azi-noapte pe străzile Slatinei. Cei prinși circulând, legitimați conform Ordonanței Militare

509

Aseară, la ora 22.00, a intrat în vigoare Ordonanța Militară privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 pe timp de noapte. Polițiștii au ieșit pe străzi, legitimând toate persoanele întâlnite.

Aseară, în prima zi a intrării în vigoare a ordonanței militare, polițiști, jandarmi, dar și polițiștii locali slătineni, au început să patruleze pe toate arterele din județ pentru a-i avertiza pe olteni să stea în casă, forțele de ordine folosind cu precădere sisteme audio montate pe echipaje.

În Slatina a fost organizată o razie pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, cea mai importantă arteră din municipiu. Trecătorii care încă se aflau pe stradă după ora 22:00, precum și șoferii aflați în trafic, au fost legitimați și li sau adus la cunoștință în ce condiții vor putea circula de acum înainte pe timpul nopții.

Potrivit Ordonanței Militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19,  începând cu data de 23.03.2020, ora 22,00, în intervalul orar 22,00-06,00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (”de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în model. Aceasta se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la  dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoane.