Tesla nu mai produce mașini, ci sisteme de ventilație pentru bolnavii de COVID-19

55

Compania Tesla a anunțat că produce sisteme de ventilație pentru bolnavii de COVID-19. Primele 1.200 de aparate urmează să fie distribuite.

Conducerea companiilor Tesla şi SpaceX a anunţat că primele 1.200 de sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de COVID-19 vor fi gata de distribuire în cursul acestei săptămâni. Medici şi politicieni i-au solicitat să înceapă producţia de ventilatoare pentru că numeroase spitale din SUA au nevoie de suplimentarea numărului de aparate pentru asistarea respiraţiei, pe măsură ce pandemia se extinde.

Ambele companii, SpaceX şi Tesla, sunt bine pregătite pentru a produce sisteme de ventilaţie medicală. Automobilele Tesla sunt prevăzute cu sisteme de ventilaţie, încălzire şi aer condiţionat, iar inginerii companiei SpaceX au dezvoltat sisteme de susţinere a vieţii pentru capsula Crew Dragon, care va fi lansată în prima sa misiune cu echipaj uman în luna mai. Companiile vor începe distribuţia către spitalele care au nevoie a unui număr de 250.000 de măşti N95, pentru protecţia personalului medical. O parte dintre aceste măşti au fost distribuite deja spitalului UCLA din Los Angeles.

Şi alte companii americane au început să producă astfel de sisteme, printre care Ford şi General Motors.

Alte companii productoare de calculatoare şi telefoane mobile şi-au modificat o parte din liniile de producţie pentru a fabrica măşti respiratorii şi alte obiecte medicale necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Un start-up italian a folosit o imprimantă 3D pentru a produce valve respiratorii pe care a anunţat că le donează spitalelor care au nevoie. În urmă cu o lună, producătorul chinez de vehicule electrice BYD a anunţat că produce 5 milioane de măşti şi aproximativ 300.000 de recipiente de dezinfectanţi pentru mâini pe zi. (știripesurse.ro)