Coronavirus în Olt: 1000 de persoane izolate, 77 carantinate. Cum se face legitimarea persoanelor care circulă noaptea

667

Începând de azi, mai mulți polițiști, jandarmi și polițiști locali vor acționa pe stradă și pe raza județului, în urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. La nivelul județului Olt, numărul persoanelor aflate în autoizolare și carantină continuă să fie ridicat.

Astăzi, la ora 10.00, pe raza județului Olt se aflau în izolare la domiciliu 1000 de persoane, iar în carantină 77. De la începutul perioadei de supraveghere, numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt este de 1800 , dintre care au ieșit din autoizolare 723.

Reamintim că începând de astăzi, 23.03.2020, ora 22,00, în intervalul orar 22,00-06,00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

,,In acest sens, regăsiti, pe site-ul Instituției Prefectului, modelul adeverinței eliberate de angajator și modelul declarației pe proprie răspundere. Precizăm faptul că, declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (”de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la  dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoaneʺ, a transmis prefectul județului Olt, Florin Homorean.