925 de olteni, fără curent electric. Stratul de zăpadă a atins 5cm în sudul județului și 3cm la Slatina

1302

Ninge în Olt și nu este zăpada mieilor. Noaptea trecută, locuitorii a cinci comune au rămas fără curent electric, iar zăpada deja s-a depus strat.

În plină primăvară, iarna revine în forță. În această dimineață, la ora 8.00, la Slatina stratul de zăpadă atingea 3cm, iar temperatura 0 grade Celsius. La Caracal, era la fel de frig, însă stratul de zăpadă atigea 5cm.

Sute de locuitori ai județului au rămas pe timpul nopții fără curent electric. ,,La ora 8.00, conform datelor furnizate de operatorul de distribuție a energiei electrice, 925 de cosnumatori nu erau alimentați cu energie electrică. Localitățile afectate sunt: Morunglav, Bobicești, Deveselu, Vlădila și Studinaʺ, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

De astăzi, începând cu ora 02:00 și până pe 25 martie, ora 10:00, ANM anunță ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol, plasând județul Olt printre cele din regiunea Oltenia aflate sub atenționare Cod Portocaliu.

,,În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.ʺ, anunță meteorologii.