VIDEO/ O slătineancă și-a dus copiii în peșteră de teama coronavirusului. Au fost găsiți după 11 zile

1393

După 11 zile de la dispariție, șapte persoane au fost găsite ieri într-o peșteră a Mănăstirii Stănișoara din Parcul Național Cozia. Este vorba de două femei și cinci copii, una dintre ele fiind din județul Olt.

De teama coronaviruslui, pentru a-și izola copiii, o olteancă a recurs la un gest extrem: s-a ascuns în munți. Ea a fost găsită ieri, împreună cu o altă femeie din Drăgășani și 5 copii, de către jandarmii montani din Călimănești, Vâlcea. Cele 7 persoane fuseseră date dispărute de 11 zile. Poliția Găneasa a sesizat IPJ Vâlea despre dispariția oltencei, aceasta fiind din Slatina și având trei copii.

Cele două femei nu au declarat motivul pentru care au recurs la acest gest, jandarmii găsindu-le în peșteră cu haine de iarnă, saci de dormit, mai multe bidoane cu apă, dar și iconițe așezate pe jos.

,,Femeile și minorii au fost conduși în siguranță de către jandarmi până la Mănăstirea Stănișoara, de unde au fost preluate de către polițiști și conuse la Poliția din Călimănești pentru continuare cercetărilor.ʺ, au transmis jandarmii vâlceni.

7 persoane date dispărute au fost găsite de către jandarmii montani ,,

7 persoane date dispărute au fost găsite de către jandarmii montani #JandarmeriaVâlceaDeși, în această perioadă, jandarmii vâlceni sunt implicați în misiuni de prevenire a răspândirii COVID-19 pe raza județului Vâlcea, aceștia nu iși neglijează misiunile specifice de zi cu zi.În această dimineață, efectivele Postului de Jandarmi Montan Călimănești au fost solicitate de către Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, să acorde sprijin la o acțiune de căutare a 7 persoane date dispărute de la domiciliu din data de 08.03.2020.Dupa aproximativ 3 ore de căutări, cele 7 persoane – 2 femei și 5 minori, au fost găsite de către jandarmii montani într-o peșteră din zona Mânăstirii Stănișoara, unde aveau montat un cort.Cele 2 femei, una având domiciliul în Județul Olt, iar cealaltă în municipiul Drăgășani, nu au menționat forțelor de ordine motivul pentru care au recurs la acest gest.Femeile împreună cu minorii au fost conduse în siguranță de către jandarmi până la Mânăstirea Stănișoara, de unde au fost preluate de polițiști și conduse la Poliția Călimănești pentru continuarea cercetărilor.

Publicată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea pe Joi, 19 martie 2020