Un comunicat fals primit mesaj a devenit viral și a alertat slătinenii

1255

Tot mai mulți slătineni au fost alertați de un mesaj primit pe grupurile de socializare privitor la o misiune a Forțelor Aeriene și interdicția de a ieși pe stradă după o anumită oră.

Autoritățile atrag atenția că așa-zisul comunicat este fals și că nu s-a interzis ieșirea cetățenilor pe stradă. Comunicatul circulă sub diverse forme, în funcție de rețeaua de socializare, dar cu mesaj asemănător.

,,Dragi slătineni,

Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului Slatina substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele începând cu ora 23:00.

Această informație este în totalitate falsă!

Acum, mai mult ca oricând, venim către dumneavoastră cu îndemnul de a lua în considerare mesajele de interes public, doar din surse oficiale, precum comunicatele de presa ale instituțiilor publice.
Astfel, vom combate împreuna fake news-urile!

Încă o dată apelam la rațiune, calm și responsabilitate.
Vă asigurăm ca vom da dovadă de aceeași transparență ca și până acum, cu privirile la măsurile pe care le vom lua pentru locuitorii orașului nostru!,, dezminte primarul Slatinei, Emil Moț.