Situație disperată: Copiii și bătrânii statului, lăsați fără alimente. Furnizorii acuză creșterea prețurilor

306

Creșterea exagerată a prețurilor a lăsat copiii, bătrânii și persoanele cu handicap aflați în grija statului fără legume și fructe. Furnizorii au notificat DGASPC Olt că nu mai pot respecta contractul și se așteaptă ca și ceilalți furnizori de alimente să ia aceeași decizie.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt trece printr-o perioadă critică: beneficiarii serviciilor sale au fost lăsați fără mâncare. Primii care au notificat direcția că nu mai pot respecta contractual de distribuire a produselor  sunt furnizorii de legume și fructe, însă se așteaptă ca și ceilalți frunizori de alimente să ia aceeași decizie, având în vedere creșterea alarmantă a prețurilor.

ʺDeja furnizorii cu care avem contracte pentru hrana copiilor, persoanelor cu dizabilități si persoanelor vârstnice din centrele noastre, ne-au notificat că nu ne mai pot furniza alimente din cauza prețurilor. Beneficiarii de asistență socială au fost ocoliți de Decret. Și ei sunt oameni, și ei sunt ai noștri! Dorim ca guvernul sa ne ia în seamă! Noi încercăm prin toate metodele să îi ținem protejați, să le facem izolarea mai ușoară, astfel încât să nu fie un risc pentru ei, pentru cei din comunitate ci chiar un exemplu, dar ne simțim abandonați de guvern. Si așa este în toată țara!ʺ, a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

Soluția ar fi ca Guvernul să plafoneze prețurile, chiar astăzi social-democrații anunțând că vor introduce o inițiativă legislativă de urgență în acest sens.

Până atunci, cei care doresc să ajute copiii, bătrânii și persoanele cu handicap aflați în grija statului, pot dona direcției legume și fructe.