Exemplu: Localnicii întorși din străinătate, IZOLAȚI la Cabana Reșca sau casele nelocuite, pe cheltuiala primăriei

735

Pentru a nu pune în pericol sau a obliga toți membri unei familii din localitate să se autoizoleze atunci când o persoană se întoarce din afara granițelor, Primăria Dobrosloveni a luat o decizie ce ar putea fi urmată și de alți primari: persoanele vor fi cazate, în izolare, pe cheltuiala primăriei, în cabana Reșca și în casele nelocuite de pe raza comunei.

Atunci când o persoană se întoarce din afara granițelor, din zone galbene de focar (zone le roșii impun carantina), trebuie să stea în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, măsura fiind impusă și membrilor familiei. Pentru a nu mai expune riscului și restul membrilor familiei, Primăria Dobrosloveni a luat decizia de a suporta cazarea, masa și toate costurile în vederea izolării acestor persoane departe de familie.

ʺAvând în vedere situația creată de COVID-19, vă facem cunoscut că până la această dată în localitatea noastră nu avem nici un caz confirmat de îmbolnavire cu coronavirus. Ținând cont de faptul că în perioada următoare vor veni din străinătate concetățeni care au obligația să stea în autoizolare, am luat decizia să le dăm posibilitatea să locuiască pe perioada de autoizolare în spatiile puse la dispoziție de către administrația locală, spații dotate cu tv, internet, bucătărie. S-a luat această decizie cu scopul de a proteja cât mai sigur familiile acestora precum și cetățenii care ar putea intra în contact cu dumnealor. Vă rugăm să continuați să stați izolați, și să încercăm cu toții să-i convingem și pe cei care nu o fac, să înțeleagă că trebuie să stea acasă, pentru siguranța lor și a noastră, a tuturor.ʺ, a transmis Primăria Dobrosloveni.

Ca spații de cazare au fost identificate în primul rând cabana mică de la Reșca (nu cea de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu), precum și casele nelocuite de pe raza comunei.

ʺLa cabana de la Reșca pot fi cazate circa 20 de persoane, fiind dotată cu paturi, televizoare, bucătărie, tot echipamentul necesar, iar primăria va asigura masa. Am discutat, de asemenea, cu păroprietari ai unor case nelocuite, care au fost de accord să le pună la dispoziția primăriei în acest scop, administrația locală urmând să se ocupe de ceea ce este necesar pentru a le asigura celor izolați condiții bune. La finalul perioadei de izolare, primăria se va ocupa de dezinfectarea spațiilorʺ, ne-a declarat primarul Gheorghe Tudorașcu.

În present, pe raza comunei Dobrosloveni se află în autoizolare două persoane, la domicliu, urmând să sosească trei bărbați din Germania, care vor fi cazați la Reșca.