Decizie luată prin videoconferință Tribunalul Olt- Penitenciarul Craiova: Dincă și Risipițeanu RĂMÂN în arest

232

Magistrații Tribunalului Olt au respins azi cererea lui Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal. Cei doi rămân în arest preventiv.

Astăzi, principalii învinuiți în cazul Caracal au fost audiați de către magistrații Tribunalului Olt prin videoconferință. În contextul epidemiei de coronavirus, Dincă și Risipițeanu nu au fost aduși la tribunal, unde s-a judecat cererea de scoatere din arest preventiv înaintată de Risipițeanu, cei doi fiind audiați în sistem videoconferință, din penitenciar.

„Prin încheierea de astăzi în dosarul Caracal a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestului cu măsura controlului judiciar sau cu măsura  arestului la domiciliu, formulată de R.S. A fost constatată legalitate și menținută măsura arestării pentru ambii inculpați. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, au transmis reprezentanții Tribunalului Olt.

Astfel, Dincă și Risipițeanu rămân în arest.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre, Gheorghe Dincă va rămâne în continuare în arest preventiv. Ştefan Risipiţeanu, complicele său, a fost trimis în judecată pentru violarea Luizei Melencu.

 “În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul G.D. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12,00, participând simultan şi inculpatul R.Ş. În sarcina acestuia s-a reţinut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12,00, a ajuns inopinat la locuinţa inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima M.L.M.”, se arată în rechizitoriu.