Secția de URGENȚE a unui spital din Oltenia, închisă. 23 de cadre medicale sunt în IZOLARE, după ce au consultat un pacient cu coronavirus

392

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi a fost suspendată, după ce 23 de cadre medicale au intrat în autoizolare după ce au consult un pacient confirmat cu coronavirus. Cadrele medicale vor sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile, susține news.ro.

”Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19. Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii”, a transmis, miercuri seară, Prefectura Dolj.

Cadrele medicale care au intrat în contact cu bolnavul au fost testate  și urmează să primească rezultatul. Prin intrarea acestora în izolare la domiciliu, activitatea Compartimentul de Primire a Urgențelor a fost suspendată.

”Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, a mai transmis Prefectura Dolj.

În întreaga ţară au fost confirmate 260 de cazuri de infectare cu coronavirus.