Firmă argeșană, prisă cu cherestea în Osica de Sus, amendată și lăsată fără marfă

128
foto: arhivă

Polițiștii de ordine publică au depistat ieri pe Drumul Național 64, în comuna Osica de Sus, județul Olt, un ansamblu de vehicule, care transporta material lemnos.

 Cu 3.000 de lei a fost amendată o societate comercială prinsă transportând materiale lemnos pentru care nu a putu prezenta acte doveditoare.

,,În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o societate comercială, cu sediul în județul Argeș, transporta cu un ansamblu de vehicule 30,22 mc cherestea în plus, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Extinzând verificările, s-a constatat că societatea în cauză avea menționată în avizul de însoțire și cantitatea de 12 mc lăturoaie, cantitate care nu a fost identificată cu ocazia inventarierii și cubării materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Caracal.ʺ, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Cheresteaua de molid a fost predată în custodie Ocolul Silvic Caracal. De asemenea, cantitatea de 12 metri cubi lăturoaie, menționată în aviz, dar care nu a putut fi identificată, a fost confiscată valoric. Valoarea acesteia se ridică la suma de 8.628 de lei.

IPJ Olt reamintește că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.