Cum a echipat IPJ Olt polițiștii împotriva coronavirusului

87

Răspunzând acuzațiilor unui sindicat care arată cu degetul asupra echipamentelor de protecție insuficiente în lupta cu coronavirusul, IPJ Olt a făcut precizări pentru Realitatea Oltului în privința gestionării acestei situații.

ʺ1 pereche de mănuși pentru fiecare post de politie, 1 mască textilă pentru fiecare polițist și jumătate de litru de dezinfectant pentru toata suprafața postului de poliție. I-a și certat preventiv, spunandu-le că altele nu mai primesc, să le folosească cu grijă. Aveti vreo idee cum ar putea împărți cei 4 politisti de la post perechea de mănuși sa le ajungă până la finalul pandemiei?!”, a postat sindicatul Europol pe o rețea de socializare.

În replică, IPJ Olt spune că dotarea este una mai consistent. ʺLa nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de Litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitari.ʺ, ne-a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Peste o mie de polițiști lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, ceea ce înseamnă că fiecare polițist a primit câte două perechi de mănuși. Este adevărat, de unică folosință.

IPJ Olt a anunțat că această repartizare de echipamente se va face periodic și că a dispus verificări cu privire la repartiția materialelor de protecție către posturile de poliție.

,,Fiecare polițist a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Permanent, conducerea IPJ Olt monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător.ʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.