Contrabandă cu obiecte de patrimoniu și țigări. Polițiștii de Frontieră Olt- percheziții la Corabia, Grojdibodu, Vădastra, Vădăstrița și Urzica

414

13 percheziții au efectuat ieri polițiștii de frontieră Olt în cinci localități din județ, vizând contrabanda cu țigări și obiecte pentru care există suspiciunea că fac parte din Patrimoniul Cultural Național.

Ieri, în continuarea cercetărilor într-un dosar aflat în lucru la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, lucrători din cadrul acestui serviciu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Corabia, Poliției Orașului Corabia, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Serviciul de Operațiuni Speciale Olt au efectuat treisprezece percheziții, șapte la sediile unor societăți comerciale și șase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităților Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstrița și Urzica.

,,În urma perchizițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor circa 2156 pachete de ţigări (43120 țigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26000 lei, cinci statuete din piatră, un sfeșnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Național și un aparat de detectat metale confecționat artizanal. Persoanele implicate au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.ʺ, transmite Poliția de Frontieră Olt.

Țigările au fost confiscate și predate Direcției Regionale Vamale Craiova, iar obiectele ridicate urmează a fi expertizate și dispuse măsuri în consecință.

,, În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.270 alin 3 Legea 86/2006 modificată, față de un număr de patru persoaneʺ, mai transmite STPF Olt.