Alexandru Stănescu: fermierii să-și continue activitatea, există viață și după coronavirus

252
Alexandru Stănescu

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, le-a transmis fermierilor că ei trebuie să-și continue activitatea agricolă.

”Mesajul meu către fermieri este să fie foarte atenți, dar să își continue activitatea pentru că nu o să le mai dea nimeni timpul acestea înapoi, mai ales ținând cont de faptul că agricultura are un specific anume și este legată de perioade de campanie agricolă. Sunt convins că toată această problemă legată de coronavirus peste o perioadă va fi istorie, poate peste o lună, două, și de aceea noi trebuie să ne continuăm activitatea. Există viață și după coronavirus”, a declarat Alexandru Stănescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Parlamentarul oltean, el însuși fermier, se află în această perioadă la domiciliu, respectând indicațiile autorităților de a se feri de zonele agglomerate. Pentru aceeași publicație, Stănescu a declarat că el nu a fost nevoit să adopte un plan de măsuri pentru exploatația sa din Vișina. ”Ferma mea zootehnică momentan este după depopulare și deocamdată nu va fi populată până nu se liniștesc treburile. Așa s-a nimerit să fie după depopulare și o să mai așteptăm o perioadă.”, a declarat Alexandru Stănescu.

Deși la domiciliu, parlamentarul ține legătura cu fermierii români și spune că le-a preluat temerile și întrebările și le-a transmis ministrului Agriculturii, cea mai mare problem fiind legată de identificarea unor soluții în situația în care se vor confrunta cu carantina persoanelor care lucrează în fermele de zootehnie pentru că ʺacolo nu ai cum să închizi activitateaʺ.