Firmele și instituțiile cu peste 99 de angajați ce folosesc transportul în comun, obligate să stabilească program diferențiat. ITM Olt a pornit controalele

640

Toate societățile sau instituțiile publice care au mai mult de 99 de angajați, cu puncte de lucru în Slatina, în cazul în care salariații folosesc mijloace de transport în comun să vină și să plece de la serviciu, sunt obligate să le diferențieze programul de lucru pentru a evita aglomerația.

Începând de ieri, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au plecat în control la societățile și instituțiile publice din Slatina care au mai mult de 99 de angajați. Pentru a se evita aglomerațiile în mijloacele de transport în comun, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, angajații trebuie să beneficieze de program de  lucru diferențiat.

,,Entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați au obligația decalării personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întreg personalul  în afara perioadelor de aglomerație maximă, fie prin împărțirea personalului  care utilizează transportul public în comun în două – trei grupuri care să fie programați pentru începerea și terminarea programului  în intervalele orare decalate cu o oră- o oră și jumătate față de programul normal de lucruʺ, ne-a declarat Cristian Ungureanu, inspector șef ITM Olt.

Prevederea se aplică numai la nivelul municipiilor reședință de județ,  încă de pe data de 12 martie până la 31 martie, cu posibiitatea de prelungire.