Românii și pariurile sportive

40
Football player on field of stadium

Este evident că fenomenul pariurilor sportive ia din ce în ce mai mare amploare în țara noastră. Este, dealtfel, un trend ascendant la nivel european pe care pariorii români îl urmează la rându-le.

Mai toată lumea vrea să dea lovitura vieții aici și acum, cu o investiție cât mai mica. Aceasta este dorința secretă sau declarată a fiecăruia dintre pariori.

Există înca prea multi oameni care așteaptă de la pariurile sportive izbăvirea, fără a ști mare lucru despre evenimentele pe care le joacă, fără a avea vreo strategie pe termen lung sau măcar scurt.

Legalbet.ro și-a făcut o profesiune de credință din a-și aduce o contribuție activă la educația pariorilor, acesta este drumul ce credem cu tărie că trebuie urmat.

Ce înseamnă educație în domeniul pariurilor sportive?

Este nevoie de o schimbare a paradigmei și în acest domeniu; trebuie să renunțăm la acel miraj al îmbogățirii  rapide cu doi lei jucați pe un bilet de 20 de meciuri

Pas cu pas, ca o picătură chinezească, le spunem românilor că pariurile sportive nu sunt o joacă, ele presupun disciplină, prudență și atenție.

Sfatul cel mai la îndemână este să privim pariurile sportive ca pe o pasiune, să nu facem din ele un mod de viață. Iar acestei pasiuni nu trebuie să îi alocăm mai mult de 10 procente din veniturile pe care le încasăm lunar. Da, sunt cei 10% pentru distracții, și trebuie să ținem cu dinții de ei, să nu depășim sub niciun pretext această sumă alocată pariurilor sportive.

Pentru simplul motiv că managementul defectuos al banilor îi duce, de multe ori, la faliment, pe pariorii romani. Și nu sunt deloc cuvinte mari, trebuie să avem mare grijă la acest aspect.

Pasiunea pariurilor sportive trebuie privită ca o un mix cât mai aproape de perfecțiune între cunoștințele despre sport pe care românii au orgoliul că le dețin și analiza complexă și completă a fiecărui meci de pe biletul de pariuri. Iar pentru a reuși să facem în mod serios astfel de analize, este necesar să avem cât ,mai puține evenimente pe bilet.

Toate acestea trebuie asezonate cu strategii potrivite profilului de risc al fiecărui parior și cu un management draconic al banilor.

Spun acest lucru pentru că experiența îmi relevă faptul că, de cele mai multe ori, pierderile suferite de pariori nu sunt doar în plan financiar, ci și în cel familial, moral, psihologic, uman.

De aceea, folosim din plin experiența noastră în  domeniul pariurilor sportive pentru a îi face pe români să conștientizeze faptul că pariurile sportive nu sunt simple jocuri de noroc, ci o activitate ce poate aduce profit dacă este tratată cu maturitate și responsabilitate.

***

Legalbet.ro (site licentiat ONJN, conform Deciziei nr. 1067/23.06.2016) incurajeaza parierea responsabila. Promovam parierea ca pe o activitate pur recreativa si nu ca pe o sursa de venit. Site-ul este strict interzis minorilor.