Carantină și la Spitalul Caracal: pacienții nu părăsesc secțiile și nu primesc vizitatori

580

Începând de azi, și la Spitalul Municipal Caracal se iau măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Pacienții nu vor mai primi vizita rudelor și nu vor mai putea părăsi secția unde sunt internați.

Rudele persoanelor internate la Spitalul Municipal Caracal nu mai au de astăzi acces în unitatea medicală, putând afla informații despre pacienți la telefoanele: 0249.512.369; 0249.512.880, 0349.403.801. Pentru pacienții internați la Terapie Intensivă, date se vor oferi în intervalul orar 12.30- 13.30 și 19.30- 20.30.  Dacă nu au voie să fie vizitați, pacienții nici nu au voie să se plimbe în voie prin spital.

Cei care se prezintă pentru consultaţii în Ambulatoriu vor intra doar în grupuri restrânse de maximum 3 persoane.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, aceste măsuri au fost luate încă de la începutul săptămânii trecute. Cea mai mare unitate medicală cu paturi din județ este pregătită pentru implementarea scenariului 3, după ce numărul de persoane confirmate cu virusul chinezesc la nivel național a ajuns la 123. Astfel, la SJU Slatina au fost montate deja un cort și un container în curtea unității medicale. Cortul va fi folosit ca o sală de așteptare, iar în container se va face triajul pacienților suspecți de coronavirus. Măsura a fost luată pentru evitarea contaminării UPU, în special a cadrelor medicale și a celorlalți pacienți. Până în prezent, Spitalul din Slatina nu are înregistrat niciun caz de coronavirus, iar accesul aparținătorilor rămâne în continuare interzis.