Peste 300 de proiecte noi finanțabile la nivelul regiunii Sud- Vest Oltenia. Oltul are contractate 99 din 279 de proiecte europene depuse

95

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud- Vest Oltenia a solciitat realocarea de fonduri suplimentare și supracontractarea în cadrul POR 2014-2020, astfel că în perioada următoare se așteaptă semnarea a peste 300 de contracte. ADR SV Oltenia a prezentat azi situația proiectelor europene la nivelul județelor regiunii.

Încă 300 de proiecte noi finanțabile la nivelul regiunii Sud- Vest Oltenia, un succes anunțat în urma realocării și supracontractării în cadrul POR 2014-2020. “Datorită eforturilor susținute care au avut ca principal scop asigurarea finanțării pentru investițiile publice, estimăm că, în perioada următoare, vor mai fi semnate peste 300 de contracte, în valoare nerambursabilă de 200 de milioane euro, reprezentând proiectele care se aflau deja în proces de evaluare sau precontractare. Astfel, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în cadrul POR 2014-2020, se vor implementa peste 850 de contracte de finanțare în valoare de peste 1,15 de miliarde de euro, reprezentând 180% din alocarea regională.”, a declarat directorul general al ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.

În județul Olt au fost depuse un număr de 279 de proiecte prin care sunt solicitate peste 232,4 de milioane de Euro. Dintre acestea, 99 au fost contractate, în valoare nerambursabilă de peste 138,6 de milioane de Euro. Autoritățile publice din județul Olt au depus pentru investiții publice un număr de 93 de aplicații, dintre care au fost semnate 52 de contracte de finanțare.

Consiliul Judeșean Olt a depus 12 aplicații, având în derulare 6 contrate pentru îmbunătățirea, reabilitarea unor drumuri județene, eficiența energetică pentru clădiri publice și restaurarea unor obiective de patrimoniu.

Primăria Slatina are în implementare 10 contracte de finanțare pentru regenerare și mobilitate urbană, modernizarea transportului public urban și reabilitarea termică a unor clădiri de utilitate publică.

Autorități publice din județul Olt, precum: Balș, Caracal, Corabia, Scornicești, Drăgănești Olt, Piatra Olt, Icoana, Osica de Jos, Dobrosloveni, Ianca, Dobrun, Pârșcoveni și Potcoava au în implementare contracte în cadrul POR 2014-2020.