Transportatorii cer libera circulație a camioanelor, fără carantina șoferilor de tir

184

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului să elimine imediat măsura de punere în autoizolare 14 zile a șoferilor români de camioane care fac transport internațional spre România, dacă aceștia nu prezintă simptome.

Uniunea transportatorilor susține că Italia nu interzice accesul camioanelor și nu a oprit producția și comerțul, ceea ce ar trebui să facă și România. Ei cer ca autoritățile să facă monitorizări – verificare temperatură și simptome, completare de formulare și doar în cazul în care există suspiciuni serioase șoferul să fie pus în izolare sau carantină, altfel să fie lăsat să-și facă treaba. „Menținerea acestei măsuri va bloca economia României, cu efect imediat în următoarea săptămână și cu consecințe catastrofale generate de lipsa mărfurilor, dar și de închiderea unităților de producție și reducerea considerabilă a comerțului, ceea ce va produce mai multe victime în timp foarte scurt comparativ cu noul coronavirus în următoarele 90 de zile”, arată UNTRR într-un comunicat de presă.

Italia este al doilea partener comercial al României, după Germania, se transportă rutier două milioane de tone anual, ceea ce înseamnă 277 camioane pe zi.

Italia face astfel de verificări, dar transportul rutier de mărfuri nu este blocat, precizează transportatorii.