Percheziții la firmele de pază ale lui Codiță, dar și la acționari acasă. Vezi ce caută anchetatorii

542

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt,  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal,  efectuează 5 percheziții pe raza municipiului Caracal. Sunt vizate sediile și puncte de lucru ale unor firme de pază  și domiciliile  unor persoane fizice.

Astăzi, 12 martie 2020, începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 5 percheziții, pe raza municipiului Caracal, în  județul Olt, la sediile a două societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii.

Din cercetări a reieșit faptul că cele două societăți comerciale, deși aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază și protecție cu numeroase societăți comerciale cu capital de stat și privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

Pentru ascunderea situației de fapt și evitarea răspunderii penale sau contravenționale, după caz, reprezentanții firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate.

Cu ocazia perchezițiilor se urmărește ridicarea de documente financiar-contabile, în vederea probării activității infracționale.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane urmează a fi audiate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

 Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.