Al doilea caz CONFIRMAT în Olt cu coronavirus, 36 de olteni în CARANTINĂ

1603

Oltul înregistrează cel de-al doilea caz de coronavirus confirmat. La Spitalul de carantină Q1 Slatina au ajuns 36 de persoane.

Încă un oltean a fost confirmat cu COVID-19, potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică. Pe lângă primul caz- caracaleanul internat la Spitalul de boli Infecțioase Craiova, în ultimele 24 de ore a mai fost confirmat un caz despre care autoritățile nu au oferit încă mai multe detalii, fiind posibil să fie copilul de 4 ani din Grădinari pentru care se aștepta rezultatul testului.

Dacă aseară se aflau în carantină 4 olteni, în această dimineață numărul lor a crescut la 36. 458 de olteni se află în izolare la domiciliu. Au ieşit din monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Olt un număr de 176  persoane aflate în autoizolare.

,,În vederea aplicării măsurilor de carantină, pe raza Judeţului Olt sunt înfiinţate centre de carantină cu o capacitate de 117 locuri, cu precizarea că, la acest moment, suntem în curs de identificare de  noi spaţii de carantină. Până în prezent, în aceste spaţii sunt carantinate 36 persoane asimptomatice. Precizăm că  persoanele carantinate, sosite în ţară prin punctele de frontieră, au fost escortate  încă de la intrarea în România către judeţul de domiciliu. Dorim să reiterăm  şi pe această cale obligaţia cetăţenilor din judeţul Olt, aflaţi în carantină sau autoizolare la domiciliu, de a respecta cu stricteţe regimul de carantinare/autoizolare la domiciliu pentru a preveni în mod eficient răspândirea infecţiei cu Coronavirus., a transmis  prefectul județului Olt, Florin Homorean.