Polițiștii șpăgari prinși în flagrant au fost REȚINUȚI. Vor fi prezentați pentru mandatul de arestare

919
foto: ziarul Ținta

Procurorii Tribunalullui Olt au decis noaptea trecută, după ore bune în care au vizionat imaginile flagrantului și au pus ,,cap la cap” sesizările primite timp de un an cu imaginile de pe radarul moil, stocate, reținerea celor patru polițiști săltați ieri de la Pădurea sarului, în urma flagrantului. Polițiștii de la Serviciul Rutier acuzați de luare de mită în formă calificată vor fi prezentați Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Agenții de poliție din cadrul Serviciului Rutier Olt prinși în flagrant ieri de DGA, Mircea Coman, Octavian Enculeasa, Adrian Găneşanu şi Mircea Pană au ajuns în arestul IPJ Olt. Procurorii au emis pe numele lor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Polițiștii șpăgari vor fi prezentați judecătorilor astăzi Triunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii au luat deciziile după ore bune în care au vizionat imaginile flagrantului și au pus ,,cap la cap” sesizările primite timp de un an de la șoferi și iamginile de pe radarul mobil.

Polițiștii prinși în flagrant de DGA se aflau în vizorul anchetatorilor din aprilie 2019. Ei sunt acuzați de luare de mită în formă calificată.

Mircea Coman, Octavian Enculeasa, Adrian Găneşanu şi Mircea Panăau fost ridicați, ieri, de mascați în urma unui flagran în timp ce primeau 400 lei.

,,Din actele de urmărire penală rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliție marca Dacia Logan având numărul de înregistrare B 74 PFL, pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, au oprit în trafic un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto,  însă agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier.

  Agenţii de poliţie G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M, au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia  investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză.

  De asemenea,  în sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26.11.2019, în jurul orei 16:15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism  pe DN 64, Drăgăşani-Caracal, cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice., a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.