Exemplu demn de urmat: O primărie din Olt  inventariază toți locuitorii întorși din străinătate

3999

Îndemnând cetățenii la responsabilitate, o primărie din Olt a inițiat o măsură prin care să cunoască situația reală a locuitorilor întorși din afara granițelor țării și să-i determine să anunțe autoritățile.

În comuna Dobrosloveni nu intră niciun localnic care a călătorit în afara granițelor țării, la muncă sau în alt scop, fără știrea primăriei. Luând în calcul că în ultima perioadă circa 110.000 de români au intrat în România, mare parte nedeclarând că vin din zone de focar, pentru a nu pune în pericol sănătatea localnicilor și a lua la timp măsurile dictate de autoritățile din domeniu, Primăria Dobrosloveni i-a anunțat pe localnici că au datoria de a informa administrația locală.

“Stimați cetățeni, datorită evenimentelor legate de virusul Covid 19, vă rugăm pe toți cei care s-au întors sau se vor întoarce din zonele afectate să anunțe imediat primăria pentru masurile ce se impun în această situație. De asemenea îi rugam pe toți cei care au cunoștință de persoane venite din străinătate să ne anunțe imediat. Administraţia Locală vă este aproape și la dispoziția dumneavoastră! Haideți să avem încredere unii în ceilalți și să trecem cu bine peste această situație! Fiți responsabili!”, este anunțul făcut de către primăria olteană.

Pentru orice informații legate de conronavirus, oamenii sunt îndemnați să sune la numerele de telefon puse la dispoziție de către DSP Olt: