Coronavirus: 4 dosare PENALE în Olt. Cei care nu respectă măsurile riscă pușcăria

1840

Oltenii care nu au respectat măsurile impuse de către autorități și nu au rămas izolați la domiciliu, s-au ales fie cu avertismente și amenzi, dar și cu dosare penale. În această situație au fost până acum 10 persoane.

Ultima situație făcută publică de către DSP Olt arată că peste 500 de olteni au intrat în izolare de la revenirea în România din țări în care s-a impus carantina. Dintre aceștia, 137 au ieșit din această stare, ei putând să-și desfășoare activitatea fără restricții. Măsura mai este valabilă pentru cca 365 de locuitori ai județului sau cetățeni cu rezidența în Olt. Două persoane sunt spitalizate- un bărbat din Caracal, la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, pentru care s-a confirmart prezența virusului și un copil de 4 ani, din Grădinari, internat la Spitalul Slatina, pentru care se așteaptă rezultatul testului.

Alte două persoane, șoferi de tir care au staționat peste 48 de ore la Milano, se află în carantină.

Cei care nu au respectat măsurile impuse de autorități privind izolarea la domiciliu, au suportat consecințele.

“În acest sens, la nivelul Judeţului Olt, autoritaţiile competente în aplicarea sancţiunilor au dispus: la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost înregistrate 4 dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu; la nivelul Serviciului de Control în Sănătate Publică Olt s-au aplicat 3 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale, conform H.G. 857/2011, persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID -19. În vederea prevenirii răspândirii noului Coronavirus, revenim cu rugămintea, pentru cetăţenii aflaţi în izolare la domiciliu, să respecte măsurile dispuse de către autorităţi.”, a transmis Prefectura Olt.

Cea mai mare amendă a fost de 10.000 lei, celelalte două fiind de 5.000 lei fiecare.
Cei care nu le respectă deciziile autorităților, riscă amenzi usturătoare și chiar să petreacă după gratii între trei luni și doi ani.