4 olteni în spitalul de carantină Q1 Slatina. Mic dejun, prânz si cină asigurate de DSP Olt

1407

Unul dintre spațiile de carantină din județul Olt este la Slatina, fiind denumit generic Spitalul de carantină Q1. 4 persoane sunt monitorizate, sub paza polițiștilor locali.

Într-o clădire administrată de către Primăria Slatina, dotată cu dormitoare și grupuri sanitare, autoritățile oltene au înființat Spitalul de carantină Q1, destinat exclusiv persoanelor venite din afara țării, din zone roșii, ce vor fi supravegheate medical în carantină. Persoanele ajunse acolo beneficiază de masă și primesc ajutor echipamentele necesare.

 La nivelul jud. Olt avem un număr de 4 persoane carantinate , fiind izolate în spitalul de carantină Q1. Intrarea în Centrele de carantina s-a făcut în prezența și de către reprezentanții D.S.P. Olt. S-a recoltat proba nr. 1 pentru determinarea infecției umane cu noul coronavirus, de către personalul  de specialitate din DSP Olt. Hrana este asigurată în regim de meniu compus din mic dejun, prânz și cină, de către DSP Olt, în baza protocolului de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru punctul de carantină Q1. Paza incintei  este asigurată de către reprezentanții Poliției Locale. Persoanele carantinate au la dispozitie persoana de contact  din D.S.P. Olt, pentru comunicarea stării de sănătate, cât și preferințe alimentare, preferințe legate de hrană, echipamente”, a transmis DSP Olt.

În județ mai există un spațiu de carantină în Caracal, cele două spații având o capacitate de 117 locuri. Potrivit unor surse, în carantină ar urma să ajungă în această seară mai multe persoane, ce sunt aduse cu ambulanța de la graniță, escortate de polițiști și jandarmi.

În total, au intrat în autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere  592 de oltgeni sau cetățeni cu rezidența în Olt, dintre care astăzi, la ora 14.00, se aflau în autoizolare 410. Au ieșit din autoizolare 176 de personae. Două persoane se află internate- bărbatul din Caracal- la Spitalul de Boli Infecțuioase Craiova și băiatul de 4 ani din Grădinari- la Spitalul Slatina.