Spitalele au intrat în CARANTINĂ, manifestările publice mari- interzise

860

Respectând decizia anunțată de secretarul de stat Raed Arafat, spitalele din județul Olt au intrat în carantină. Primul care a anunțat măsura este Spitalul Județean de Urgență Slatina unde rudele pacienților nu mai pot intra.

Coronavirusul bagă unitățile medicale în carantină. Pentru a se evita răspândirea virusului, spitalele intră în carantină până la 31 martie, dată la care se va face o evaluare a riscului de infectare cu COVID-19, iar atunci se va decide dacă interdicţia se va ridica sau se va prelungi. Astfel, se sistează total stagiile de practică ale elevilor școlilor sanitare și studenților facultăților de medicină, iar vizitele aparținătorilor sunt interzise.

Începând de ieri, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. De asemenea, autoritățile au stabilit ca, în cazul apariției unui caz de coronavirus într-o școală sau grădiniță, se vor suspenda cursurilor în unitatea respectivă de învățământ.

Potrivit ultimei situații, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. 4 persoane sunt declarate vindecate și au fost externate.

În carantină instituționalizată sunt 15 de persoane, iar alte 12734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.