Ploaie mocănească, fulgere și grindină până mâine noapte

241

Cantități de apă însemnate, tunete și chiar grindină anunță meteorologii. Atenționarea ANM pentru sudul țării este până mâine noapte.

Plouă în Olt, iar la această oră în Slatina temperatura este de 6 grade Celsius. Meteorologii anunță ploi până mâine, 10 martie, ora 23.00.

ANM a emis atenționare meteo de ploi în general moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică pentru toată jumătatea de sud a țării. „În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În cursul zilei de marți (10 martie) în regiunile estice, sud-estice și sud-vestice vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 45…55 km/h și izolat 60 km/h.”, anunță ANM.

Miercuri dimineață, ploile se vor opri, iar temperaturile vor începe să crească ușor, atingând maxime de 15 grade Celsius. Cele mai calde zile ale săptămânii vor fi cele de joi și vineri, cu maxime de 20- 22 grade Celsius. Ploile se vor întoparce sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică.