Dispute electorale pe împrumutul Slatinei

721

Primarul Emil Moţ, cu girul consilierilor locali, a hotărât să contracteze un împrumut pentru a reuşi realizarea investiţiilor anunţate în acest an. Decizia a stârnit indignarea principalului adversar politic, Liviu Voiculescu, liberalul acuzând că slătinenii nu sunt dispuşi să plătească pentru realizarea promisiunilor electorale.

“Pe final de mandat, primarul Emil Moț amanetează Slatina pe următorii 15 ani.”, susţine Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt şi candidatul partidului la fotoliul de edil al Slatinei. Decizia care l-a indignat pe liberal şi l-a determinat să-l atace pe primarul Slatinei, Emil Moţ, şi el candidat pentru un nou mandat din partea PSD, este aprobarea în şedinţă de îndată a Consiliului Local Slatina a unei finanţări rambursabile interne în valoare de 100.000.000 lei în vederea realizarii proiectelor de investiţii de interes public local in Municipiul Slatina, reprezentând circa o zecime din bugetul anual al capitalei de județ. Astfel, administraţia slătineană a decis să se împrumute, probabil luând în calcul că nu va reuşi să strângă anul acesta veniturile preconizate, în situaţia în care unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul local- Alro a anunţat o posibilă închidere a activităţii în vară, iar criza economică ar putea lovi şi alţi mari agenţi economici.

Împrumutul va fi contractat cu o maturitate de 15 ani, perioada de graţie fiind de 2 ani.

Împrumutul este considerat de către principalul adversar politic al edilului Emil Moţ unul cu miză electorală, Voiculescu acuzându-l pe social- democrat că se foloseşte de banii slătinenilor pentru a le câştiga voturile.

“Tradus liber, primarul Slatinei își fundamentează promisiunile electorale făcute cu scopul de a atrage voturile slătinenilor care să-i asigure încă un mandat în fruntea Primăriei pe împrumuturi exorbitante plătite din bani publici. Știu că e retoric, dar întreb totuși: domnule primar, când ați promis slătinenilor proiectele respective, știați că bugetul Slatinei nu le poate suporta? Și dacă da, ați întrebat slătinenii dacă sunt dispuși să plătească ei împrumuturile pe care le faceți?”, a postat Voiculescu pe pagina sa de socializare.