„Cadoul” polițiștilor de Mărțișor: florarii evazioniști din Slatina și Caracal, amendați

130

 Venirea Mărțișorului nu s-a dovedit o afacere bună pentru unii comercianți de flori, care au primit „vizita” polițiștilor. Cei găsiți în neregulă au rămas și fără flori, dar au scos și bani din buzunar.

În perioada 1-8 martie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat pe raza municipiilor Slatina și Caracal, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu flori.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat 19 agenți economici, dintre aceștia, șapte din municipiul Caracal și 12 din municipiul Slatina, care aveau expuse, în vederea comercializării, diverse sortimente de flori, fără a deține documente de proveniență a acestora.. Având in vedere aspectele constatate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițilștii au fost confiscat marfă în valoare de 1.310 de lei.