Copilă de 10 ani din Corabia, SECHESTRATĂ de un bărbat. Apelul FALS a alertat polițiștii olteni

93

Polițiștii olteni au fost alertați de o minoră, de 10 ani, din orașul Corabia, care a sesizat faptul că este sechestrată de un bărbat. Totul s-a dovedit a fi o glumă a copilei.

Polițiștii olteni au fost aseară în alertă, după ce în jurul orei 18.30, au fost sesizați prin apel la 112, de o minoră de 10 ani, despre faptul că se află în locuința unui bărbat, care o ține cu forța, fără a oferi mai multe detalii. După efectuarea apelului, fata nu a mai răspuns la telefon.

“Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. După aproximativ 20 de minute de căutări, polițiștii au identificat minora, aceasta aflându-se la locuința bunicii sale, pe raza orașului Corabia. Minora le-a declarat polițiștilor că a folosit telefonul bunicii, fără acordul acesteia, iar apelul său a fost doar o glumă.”, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliția reamintește cetățenilor faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Mai mult, un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la cei care au într-adevăr nevoie de ajutor urgent. Iar un minut poate face diferența între viață si moarte!