Drumarii demontează parazăpezile

40

Nu prea fuse și…se duse. Iarna s-a dat dusă, iar drumarii au început să demonteze parazăpezile. Meteorologii anunță vreme mai caldă decât în mod normal în luna martie.

foto: Facebook DRDP Craiova

Cu o iarnă doar cu numele, în care parazăpezile au fost mai mult bătute de vânt și au stat de decor, drumarii olteni se pregătesc de vreme bună. Ei au început să demonteze panourile parazăpezi în zonele de câmpie, Secția Drumuri Naționale Slatina a DRDP Craiova fiind în această perioadă în plină activitate de strângere a celor 10.060ml de panouri monstate în noiembrie pe raza județului Olt.

Meteorologii anunță vreme caldă în următoarea perioadă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru luna martie. Potrivit prognozei ANM anunțate pentru următoarele două săptămâni de prognoză, până pe 4 martie temperatura maximă va atinge 170 18  grade, urmând apoi o scădere treptată la valori medii în jurul a 11 grade pe 8 martie, după care se va menține la medii de 12- 13 grade. “Regimul termic nocturn se va caracteriza și el prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 1 și 3 grade, exceptând datele de 3, 4 și 5 martie, când minimele vor atinge medii de 5…7 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ploi, va fi mai ridicată în intervalul 3-5 martie, când local acestea vor fi moderate cantitativ.”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.