Slătinean întors din Italia, sancționat pentru că a refuzat autoizolare

596

Direcția de Sănătate Publică Olt a sancționat, astăzi, un slătinean pentru că a părăsit locuința unde i se impusese să rămână 14 zile, ca urmare a dispunerii măsurii de autoizolare. Bărbatul se întorsese ieri din Italia, din zona Lombardia. El a fost prins cu poliția la Motru în drum spre frontieră, în încercarea de a părăsi țara pentru a reveni în Italia.

Un slătinean care a revenit ieri din Italia, zona Lombardia, a ignorat deciziile Direcției de Sănătate Publică Olt de a rămâne izolat la domiciliu timp de 14 zile. El a părăsit astăzi locația și orașul intenționând să revină în Italia.

Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și pentru reținerea lui a fost nevoie de cooperarea polițiștilor din mai multe județe care au constituit filtre în județele Olt, Dolj, Vâlce și Gorj.

Slătineanul a fost identificat de polițiștii din Motru și adus la Slatina.

Acesta a fost sancționat cu avertisment, în baza HG 857 din 2011 și i s-a pus în vedere că la următoarea abatere de acest fel se va alege cu dosar penal în baza Legii 352, zadărnicirea măsurilor de combatere a bolilor.

În momentul de față, în Olt se află în izolare la domiciliu 160 de persoane. Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență olt a decis constituirea de echipe mixte polițiști-jandarmi care să intervină la solicitarea DSP atunci când persoanele aflate în autoizolare nu sunt găsite la domiciliu.