Chinezii de la Senator, alungați de patron

852

Cei șase chinezi aflați în izolare într-un hotel din Slatina s-au decazat și au părăsit orașul. Autoritățile susțin că aceștia sunt cazați la un hotel din Drăgășani. Plecarea chinezilor, cu încălcarea măsurilor impuse de Direcția de Sănătate Publică Olt, este pusă pe refuzul proprietarului hotelului de a le oferi în continuare cazare.

Chinezii care erau cazați la un hotel din Slatina și se aflau de două zile în autoizolare au părăsit locația. Ei s-au cazat, susțin autoritățile oltene, într-un hotel din Drăgășani. Plecarea chinezilor se datorează, susține Direcția de Sănătate Publică Olt, patronului hotelului din Slatina care a refuzat să le mai asigure cazarea. Acesta le-ar fi pus la dispoziție un mijloc de transport privat.

Prefectura Olt a informat conducerea județului Vâlcea cu privire la cazarea chinezilor care vin din zona continental, cu focar de coronavirus, privind prezența lor pe teritoriul județului vecin. Direcția de Sănătate Publică Olt a cerut colegilor din Vâlcea continuarea monitorizarii clinice a starii de sanatate , pana la sfarsitul perioadei de izolare.

Poliția face cercetări în acest caz.

Cei șase chinezi au sosit în țară prin aeroportul Otopeni pe 25 februarie, tot atunci cazându-se la hotelul din Slatina. Autoritățile au aflat despre situația lor două zile mai târziu, timp în care aceștia au făcut două deplasări la Drăgășani, la o firmă la care au fost angajați. Pe 27 februarie, cetățenilor chinezi li s-a impus de către DSP Olt autoizolarea în camerele de hotel.