FOTO/ Ultimele 4 vagoane de la marfarul deraiat la Stoenești, ridicate

997

Se intervine în continuare pe magistrala 900! pentru eliberarea firului II după deraiarea marfarului în apropierea localității Stoenești. Cum mai multe vagoane au ajuns în stradă, șoferii care circulau în zonă s-au alarmat crezând că este vorba de un nou incident rutier.

 

În urma deraiării trenului marfar pe magistrala 900, firul I de cale ferată a fost eliberat pe 20 februarie, însă pentru firul II se acționează încă. ,,Acum se acționează cu macaraua de mare tonaj pentru eliberarea firului II, ultimele 4 vagoane, a lămurit situația Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR, după ce trecătorii din zonă s-au alarmat crezând că un alt tren a deraiat.

Trenul privat marfar încărcat cu cereale a deraiat în noaptea de 16 spre 17 februarie.  15 din cele 37 de vagoane au sărit de pe șine, blocând traficul și impunând anularea a zeci de trenuri, devieri și transbordarea cu mijloace auto a pasagerilor către alte trenuri. Cauza a fost preluată de către procurori, care au întocmit dosar penal in rem, pentru infracțiunea de neîndeplinirea indicatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă în timpul îndatorilor de serviciu.