Fost ministru PSD, reținută în urma unui flagrant DNA. Mită-120.000 lei

307

Procurorii DNA au descins astăzi în biroul Sorinei Pintea, de la Spitalul Judeţean Baia Mare. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi fost prinsă în flagrant primind mită 120.000 lei pentru achiziționarea de echipamente împotriva coronavirusului. Procurorii pregătesc ordonanţa de reţinere.

PSurse judiciare susțin că Sorinei Pintea ar fi fost ridicată în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00. Fostul ministru este acuzată că ar fi condiţionat achiziţia de echipamente împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de lei. Banii ar fi fost înseriaţi la DNA. Procurorii DNA desfăşoară percheziţii în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Procurorii DNA se află încă în biroul Sorinei Pintea. Aceasta ar urma să fie dusă la DNA Bucureşti, după care să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.