OFICIAL Avem coronavirus în România. Pacientul, un tânăr din Gorj

339

Ministrul Sănătății și șeful IDSU Raed Arafat au anunțat, la miezul nopții, că avem primul caz confirmat de coronavirus. Este vorba de un tânăr din comuna Prigoria, județul Gorj care a participat la vânătoare alături de italianul care este considerat pacinetul 0.  Bărbatul a fost transferat la Matei Balș, în București. Autoritățile au decis plasarea în carantină, în propria locuință, a rudelor bărbatului contaminat în număr de 7. Printre aceștia nu se numără copii, dar există câțiva bătrâni. Deocamdat, niciunul dintre ei nu este pozitiv.

În urma anchetei epidemiologice declanșate de autorități în cazul italianului pozitivi, care a petrecut mai multe zile în România, pe parcursul săptămânii trecute, a fost identificat primul român cu coronavirusul. Este un bărbat de 25 de ani, din comuna Prigoria, județul Gorj. Bărbatul a participat la vânătoare alături de italian, intrând în contact cu ,,pacientul0”.
Autoritățile au decis instituirea carantinei la domiciliul bărbatului, unde mai locuiesc alte șapte persoane. Până acum, niciunul dintre aceștia nu a fost pozitiv.
Specialiștii susțin că tânărul, deși pozitiv, nu avea nicio manifestare specifică.
Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Autoritățile vor să identifice toate persoanele cu care italianul a intrat într-un fel sau altul în contact cu italianul. În lucru mai sunt, a susținut ministrul Sănătății, Victor Costache, 33 de probe.
Autoritățile dau asigurări că nu sunt probleme privind aprovizionarea persoanelor cu alimente și nici în ceea ce privește necesarul de materiale sanitare, medicamente și dezinfectanți în unitățile medicale.