„Maratonul resuscitării” și exerciții demonstrative în zeci de localități ale Oltului, de Ziua Protecției Civile

92

ISU Olt marchează Ziua Protecției Civile prin numeroase acțiuni de informare preventivă a populației, lecții deschise și exerciții demonstrative, organizate în aproape toate localitățile județului.

Mâine, 28 februarie, este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile din România, componentă a sistemului securităţii naţionale, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor materiale şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, pompierii olteni se vor afla alături de cetățeni, în perioada 26 februarie – 04 martie și vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, lecții deschise și exerciții demonstrative.

Program:

  • În data de 26 februarie, în intervalul orar 12.00-18.00, pe platoul din fața Primăriei municipiului Caracal, s-au desfășurat lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării”. De asemenea, au fost prezentate echipamentele și autospecialele din dotarea pompierilor.
  • În perioada 26-27 februarie 2020, se vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile: Slatina, Cârlogani, Făgețelu, Coteana, Teslui, Curtișoara, Baldovinești, Vișina, Stoenești, Osica de Sus, Tătulești, Caracal, Drăgănești Olt, Balș, Vitomirești, Sâmburești, Cungrea, Verguleasa, Oporelu, Grădinari, Valea Marea, Perieți, Bobicești, Redea, Deveselu, Cilieni, Tia Mare, Fărcașele, Osica de Jos, Dobrun și Optași Măgura.
  • În data de 28 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, se va desfășura, începând cu ora 11.00, o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile din România. De asemenea, în toate subunitățile de intervenție din județ, data de 28 februarie va fi stabilită ca „Ziua Porților Deschise”.
  • În data de 29 februarie, în intervalul orar 10.00-18.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, se vor desfășura lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării”. De asemenea, vor fi prezentate echipamentele și autospecialele din dotarea pompierilor.
  • În data de 29 februarie, se vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile: Șerbănești, Crâmpoia, Pleșoiu, Strejești, Traian, Vlădila, Brastavățu, Dăneasa, Șopârlița, Pârșcoveni și Corbu.
  • În data de 01 martie, în intervalul orar 11.00-17.00, la un magazin de bricolaj din municipiul Slatina, se vor desfășura lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării” și acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile: Dobroteasa, Vulturești, Icoana, Tufeni, Milcov, Ipotești, Balș, Rotunda, Bucinișu, Vădastra, Vădăstrița, Radomirești, Fălcoiu și Sârbii Măgura.
  • În perioada 02-03 martie 2020, se vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile: Slatina, Tătulești, Colonești, Mihăiești, Seaca, Văleni, Stoicănești, Bărăști, Slătioara, Găneasa, Oboga, Cezieni, Obârșia, Sprâncenata, Brâncoveni, Poboru, Piatra Olt, Caracal, Urzica, Ștefan cel Mare, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Brebeni, Schitu, Găvănești, Dobrosloveni, Izbiceni, Gostavățu, Spineni, Corabia, Potcoava, Scornicești, Morunglav, Iancu Jianu, Dobrețu, Vulpeni, Leleasca, Topana, Bălteni, Bârza, Drăghiceni și Băbiciu.