Florin Barbu și-a dat demisia din postul de director general ANIF

459

Pentru că în numai cinci ani a pus “pe picioare” sistemul de irigații al României, șeful ANIF a fost recompensat în octombrie anul trecut de către Guvernul României cu o Diplomă de Excelență. Azi, olteanul Florin Barbu a anunțat că renunță la funcția de conducere.

Directorul ANIF, Florin Barbu, a anunțat cu puțin timp în urmă că a decis să renunțe la funcția de conducere.

“Ultimii şase ani, perioadă în care am condus Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, au fost cei mai intenși din activitatea mea profesională de până acum. N-a fost un drum deloc uşor insa a meritat toate eforturile care au facut ca azi agricultura romaneasca sa renasca. Mă simt onorat că am putut contribui implicit la creșterea nivelului de bunăstare pentru fermieri și pentru țară, per ansamblu. Am avut alături de mine o echipă extraordinară, căreia îi mulțumesc pentru implicarea și eforturile depuse și îi asigur in continuare de tot sprijinul si respectul meu, la fel si pe toti cei care ne-au fost colaboratori in acest drum. Am ales însă, din motive personale, să imi depun mandatul de director general al Agenției. Am speranța și încrederea că persoana care va fi nominalizată în locul meu pe acest post va continua proiectele începute cu aceeași ambiție și determinare, acestea fiind vitale pentru sectorul agricol. Mult succes, tuturor!”, a postat olteanul pe pagina sa de socializare.

Barbu nu părăsește însă instituția. Azi, ministrul Agriculturii a semnat ordinul de numire a olteanului pe funcția de director adjunct.

Condusă de olteanul Florin Barbu, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare se poate lăuda cu circa 60 de amenajări pe care sunt șantiere deschise și proiecte pentru deschiderea a încă peste 20 de șantiere. Azi apa curge pe canalele din județele agricole ale țării și se irigă peste un milion de hectare.