Au furat identitatea unor firme și au încasat bani necuveniți. Un oltean, dus la audieri

227
foto: arhivă

Polițiștii argeșeni au descins ieri și în județul Olt, într-un dosar de înșelăciune, fiind ridicată o persoană și dusă la audieri.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat ieri 6 percheziţii domiciliare, 4 în judeţul Argeş, una în Olt și una în Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

“Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019-2020, cei în cauză ar fi utilizat, fără drept, datele de identificare ale unor societăți comerciale ori şi-ar fi atribuit identități false, inducând în eroare mai multe persoane vătămate, încasând  numerar ori prin cont bancar, sume de bani reprezentând avansuri pentru servicii de transport ori vânzarea unor bunuri, pe care nu le-au prestat.Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 30.000 de lei.”, arată IPJ Argeș.

După efectuarea percheziţilor, cinci persoane au fost aduse la sediul poliţiei, printre care și una din Olt. Reținut a fost doar un bărbat de 30 de ani, din Piteşti, azi fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.