58 de olteni întorși din Italia, IZOLAȚI la domiciliu

129

Numărul oltenilor care se întorc acasă din Italia de teama coronavirusului crește. În ultimele trei zile, 58 de persoane au intrat în monitorizare, fiind izolate la domiciliu.

Până acum, de la începutul lunii, 62 de persoane au intrat în monitorizare clinică după ce au ajuns pe teritoriul județului Olt din zone de focar din China Continentală și Italia. Dacă în ceea ce privește cei patru chinezi acțiunea s-a încheiat, fiind declarați sănătoși, 58 de olteni veniți din Italia sunt izolați la domiciliu.

“În perioada 24-26.02 2020 au intrat în monitorizare 58 persoane  provenite din alte provicii/orașe din regiunile Lombardia și Veneto pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile. Persoanele care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de către aceștia, în coordonarea directă a D.S.P. – ului. Persoanele care nu sunt înscrise pe lista medicilor de familie sunt preluate de către Departamentul de Supraveghere a Sănătății din D.S.P.”. a transmis dr. Andrei Iordache, directorul Direcției de Sănătate Publică Olt.

Zilnic lista se actualizează pe baza chestionarelor de evaluare și localizare pe teritoriul României primate și completate la punctele de frontier de către românii care intră în țară.